OVER ONS

WELKOM OP ONZE WEBSITE

Vanaf 1999 treden wij op als het Amsterdams Gitaar en Mandoline Duo. We zijn geboren en getogen in Amsterdam, maar het hart van onze muzikale ontwikkeling ligt vooral in Wuppertal (Duitsland). Deze stad is een creatieve broedplaats in het midden van het Bergische Land met jonge, veelbelovende musici uit alle streken van de wereld. Een uitdaging om mee samen te spelen en in een artiestencafé jamsessies te houden!

We voelen ons thuis in veel stijlen, of het nu pop en rock is, bluegrass, folk, lichte jazz of klassiek, als het maar goed aansprekende stukken zijn met een sterk karakter. Dat karakter vind je ook terug in onze eigen composities. Liever dwars dan dom, dat is het motto van Wouldn’t Listen, onze merknaam.

Vanuit de thuisbasis Baumstrasse 14 geven wij concerten en workshops. Het liefst staan we op kleine podia, we houden van een losse, informele band met het publiek. We treden regelmatig op in het buitenland, zoals de afgelopen jaren in Rusland, Japan, Spanje, Italië, Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Uit die optredens zijn hechte vriendschappen voortgekomen.

Verder geven we bladmuziek en CD’s uit onder het eigen label Wouldn’t Listen.

In onze muziek gebruiken wij veel instrumenten, elektrisch en akoestisch, om elk nummer goed tot zijn recht te laten komen. Ons nieuwe Album Family-Life geeft een mooie impressie van de veelzijdigheid van ons repertoire.

Taranta di Garda (M & MA Wiesenekker)

dsc_3283

Marijke Wiesenekker speelt mandoline – klassiek, elektrisch, barok en akoestisch. De muziekstudie bracht haar van Amsterdam naar Wuppertal, waar zij studeerde bij Prof. Marga Wilden Hüsgen. In de Verenigde Staten bezocht zij samen met haar broer Michiel regelmatig het Mandolin Symposium in Santa Cruz. Naast uitvoerend musicus is zij dirigente van de mandoline-orkesten “Mandolinen-Orchester Hüls 1922 e.V.” en Bottrop-Kirchhellen. Ze wordt regelmatig als gastdocente gevraagd bij het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

dsc_3338

Michiel Wiesenekker is een Amsterdamse allround gitarist. Hij speelt akoestische en elektrische gitaar. Net als Marijke bracht de muziek ook hem naar Wuppertal waar hij concertgitaar studeerde bij Prof. Dieter Kreidler en Prof. Sergei Ramirez en verder elektrische gitaar bij Peter Fischer. Hij is als docent onder meer verbonden aan het Robert Schumann Conservatorium in Düsseldorf.