VIDEO'S

TARANTA DI GARDA

We wensen veel plezier met deze eigen compositie! ‘Taranta di Garda’ is verschenen op onze Dubbel CD Family-Life. Met dank aan Kerani Musicvoor de opname en Lisa Wiesenekker voor het filmen.

POLICE DOG BLUES

Ter ere van het 100 jarig bestaan van het mandoline-orkest Ensemble à Municipal speelden wij in 2021 een concert in Luxemburg stad. Hier is het nummer “Police Dog Blues” is geschreven door Blind Blake (1896 – 1934). De opname is gemaakt  door AMCIS-VIDEO ASBL Production. Het hele concert is terug te vinden op https://www.amcis.lu/ Police Dog Blues verscheen ook op ons album Saevis Tranquillus in Undis.

MEIN SÜSSES LIEB

Ter ere van het 100 jarig bestaan van het mandoline-orkest Ensemble à Municipal speelden wij in 2021 een concert in Luxemburg stad. Hier is het nummer “Mein süßes Lieb” te zien, muziek van M&M en een tekst Heinrich Heine (1797-1856). De opname is gemaakt  door AMCIS-VIDEO ASBL Production. Het hele concert is terug te vinden op https://www.amcis.lu/ Deze compositie verscheen ook op ons album Baumstrasse 14.

MICHELLE

We wensen veel plezier met ‘Michelle’ van John Lennon (1940-1980) & Paul McCartney (*1942). Het nummer verscheen ook op os album Baumstrasse 14. Deze versie is live opgenomen in Luxemburg stad door AMCIS-VIDEO ASBL Production. Het hele concert is terug te vinden op https://www.amcis.lu/

GYPSY SWING

Een nieuwe compositie van Dieter Kreidler, we wensen veel plezier! Los Sólleros zijn Mariijke (1e mandoline), Stéphanie Junio (2e mandoline), Marlene Mendler (mandola), Michiel (jazzgitaar) & Christopher Esch (bas).

SHENANDOAH & CANYON

Heel veel plezier met deze video, gespeeld op een longhorn van Danelectro en Marijke’s electrische Rickenbacker mandoline. ‘Shenandoah & Canyon’ is verschenen op onze Dubbel CD Family-Life. Met dank aan Kerani Music en Lisa Wiesenekker voor het filmen.

DON'T GET AROUND MUCH ANYMORE

We wensen veel plezier met de compositie van Bob Russell (1914 – 1970) en Duke Ellington (1899 – 1974). Het nummer is verschenen op onze Dubbel CD Family-Life. Met dank aan Kerani Music en Lisa Wiesenekker voor het filmen.

VAN AMSTERDAM NAAR WUPPERTAL

Onze treinreis Van Amsterdam naar Wuppertal. Met dank aan Lisa Wiesenekker voor het filmen en Kerani Music voor de opname! Dit nummer is verschenen op de audio-compilation Wouldn’t Listen 2000-2020

SARABANDE Y GIQUE

We wensen veel plezier het derde en vierde deel van de sonate 8 (opus 5) van Arcangelo Corelli (1653 – 1713). Met dank aan Lisa Wiesenekker (film) en Kerani Music (recording). De gehele sonate is verschenen op ons dubbel album Family-Life.

CANARIOS

Veel plezier met de compositie Canarios van Gaspar Sanz (1640 – 1710). Met dank aan Lisa Wiesenekker voor het filmen en Kerani Music voor de opname! Dit nummer is verschenen op ons dubbel album Family-Life.

JOLIE MA BELLE

Een zonnige dag in Wuppertal met Jolie ma Belle. Dit nummer is verschenen op ons dubbel album Family-Life. Met dank aan Lisa Wiesenekker & Christopher Esch voor het filmen en Kerani Music voor de opname!

BABY BLUE

Baby Blue I’m missing you! Onze eigen Wouldn’t Listen muziekvideo van het album Saevis Tranquillus in Undis.

NUAGES

Marijke en Michiel live bij de Gitaar Salon in Enkhuizen met het nummer Nuages van Django Reinhardt. Veel kijk- en luisterplezier!

EL CHOCLO

Onze bewerking van de bekende tango El Choclo. 2010 verscheen dit nummer op ons album May we have this dance? 10 jaar later, deze versie, voor het dubbel album Family-Life. Met dank aan Lennart Miketta (film & edit) en Karani Music (recording).

SONGBIRD

Een eigen Wiesenekker compositie voor twee mandoline’s 🙂 SONGBIRD – enjoy the mando’s! Met dank aan Lennart Miketta (film & edit) en Kerani Music (recording) – dit nummer is verschenen op Saevis Tranquillus in Undis.

DI SAPOSJKELACH

Di Saposjkelach oftewel de kleine laarsjes in het NederlandsOnze bewerking van dit traditionele klezmerstuk is ook te horen op Saevis Tranquillus in Undis. De video is gefilmd in onze eigen muziekstudio in Wuppertal.

WAVES

Waves (aka: I won’t drown my blues away) is te horen op Saevis Tranquillus in Undis. De muziek is van ons, de lyrics zijn geschreven door onze vriend en mandolinespeler Brian Oberlin uit Portland (Oregon).

FIESTA SÓLLER

Los Sólleros (Marijke, Michiel, Maxim & Christopher) spelen een zonnige compositie van vriend en mentor Dieter Kreidler.

TRAILER BAUMSTRASSE 14

De trailer van ons album Baumstrasse 14, gefilmd bij ons thuis en bij The New Acoustic Gallery in Wuppertal.

BATTAGLIA A DUE

Battaglia a Due is een compositie van Michiel, dat bestaat uit vier delen. Het stuk is gebaseerd op het verhaal van David en Goliath uit het Oude Testament (1 Samuel 17). Deze compositie staat ook op ons album Baumstraße 14. Veel plezier met het gevecht!

FLATBUSH WALTZ

Flatbush Waltz is een nummer van Andy Statman, dat we graag op het podium spelen. Andy is een klezmer klarinettist en bluegrass/newgrass mandoline speler uit New York. De Waltz is vernoemd naar een avenue in Brooklyn. Dit nummer is verschenen op ons album May we have this Dance?

CANZONETTA

Live-opname van de Canzonetta, uit de opera Don Giovanni van Mozart in het Concertgebouw van Amsterdam. Marijke speelt de mandoline partij.

LULLABY FOR LONESOME HEARTBREAKERS

Live-opname van de eigen compositie Lullaby for Lonesome Heartbreakers in the New Acoustic Gallery in Solingen (nu in Wuppertal) samen met Tim Connell en Oliver Waitze. Het nummer verscheen op Saevis Tranquillus in Undis.