DUO & SOLO

Partituur en losse stemmen (Mandoline & Gitaar)

Uitgave: mei 2018
Prijs: 20,00 € (excl. porto, direct via ons te bestellen)

Van romantisch en dromerig tot opgewekt en ritmisch: in deze uitgave presenteren we drie duo- en twee solo-stukken voor mandoline en gitaar.

 VAN AMSTERDAM NAAR WUPPERTAL

Geschreven voor elektrische gitaar en elektrische mandoline. Het stuk beschrijft een treinreis die we vaak als studenten maakten. Toujours en route: langs glijdende landschappen, soms dromerig, soms avontuurlijk. Geen zorgen als er geen elektriciteit is: de compositie kan ook akoestisch worden gespeeld.

 

 WAITING FOR A CALL

Wachten bij de telefoon: niemand te bereiken, niemand belt terug … Wat doen? Picking-time! Waiting for a call is een country blues in de Amerikaanse fingerstyle-traditie. De mandoline ondersteunt en omspeelt de gitaarmelodie.

 

MISTER OBERLIN

Een hommage aan onze vriend en collega Brian Oberlin. Brian is een Amerikaanse mandolinist en zanger, gespecialiseerd in jazz & swing (www.mandoberlin.com). We spelen samen in Europa en Amerika.

 

 LOVE LETTERS

Een solo voor mandoline, gecomponeerd in romantische stijl. Meerstemmig tremolo, een zangerige melodie en een virtuoze cadens als afscheid.

 

 FANTASIA – SWING FEELIN’

Een sfeervol stuk voor solo-gitaar. De fantasie wordt gekenmerkt door een pakkende groove, swingende syncopen en een lyrische melodie.