REVISITED + ONE

Partituur en losse stemmen

Uitgave: mei 2018
Prijs: 20,00 € (excl. porto, direct via ons te bestellen)

“Revisited + one” is zoals de naam al zegt voor een groot deel een revisie van ouder werk. Het boek bevat drie duo’s voor mandoline en gitaar die rond 2000 zijn ontstaan. Het leek ons een leuk idee om ook nieuwer werk toe te voegen. Hiervoor hebben we ons mandoline duo “Songbird” uitgekozen.

Een kleine impressie van de composities:

 RETURN OF THE MAIKÄFER

Ons antwoord op de compositie “Maikäfer” van Marlo Strauß. De grillige bewegingen van het insect worden door mandoline en gitaar plastisch weergegeven: vlotte akkoorden, spannende speleffecten, snelle bewegingen. De meikever is terug!

 

 
 PLAINS

With a Meditation on Hendrix’s “third stone from the sun“. Open akkoorden, tremolo’s en arpeggio’s creëren een sfeer van uitgestrekte vlaktes. Een wijds landschap waarin je bijna oneindig ver kunt kijken. In het middengedeelte citeert de gitaar een Hendrix-melodie.

 

SONGBIRD

Een vrolijke, zonnige dialoog voor twee mandolines in de ‘Old Time Tradition’ van Amerikaanse fiddle-tunes. Kenmerk van de compositie: open snaren, slides, hammer-ons & pul-offs, de continue beweging van de rechterhand en akkoordenspel.

 

POLLY RICH

Een flotte country-rag. De missie voor de mandoline: sneller spelen dan je eigen schaduw 🙂 En voor de gitarist: hou die mandolinist in het zadel!